eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

La Colònia Valenciana

Cada any, quan es presenten els Pressupostos Generals de l’Estat, pel que fa als valencians només cal dirimir una qüestió: si se’ns burlen per ser molls i votar als que manen malgrat que ens maltracten; o si ens castiguen per haver-nos atrevit a iniciar una tímida rebel·lió. És eixa l’única dicotomia, perquè els altres interrogants estan més que resolts: mai hem estat ni estarem per damunt de la mitjana, sempre hem estat i estarem en el furgó de cua.

PGE2017

El repartiment d’enguany demostra fil per randa que València, el País Valencià, l’antic Regne de València, és una colònia. No és ni tan sols eixa comunitat dessaborida amb què ens van mal batejar, és que som una cosa molt més exagerada (però molt més!) que no el graciós i corrosiu compte fake que pul·lula per Twitter: Las Colonias. Sí, som la Colònia Valenciana.

El gran misteri és com tenim entre els nostres conciutadans tanta gent arrenglerada amb els amos que ens ho furten tot. Pel que podem comprovar, no sempre és gent àgrafa, sense formació, sinó que n’hi ha que els pressuposes unes certes lectures, una certa formació, uns ni que siga modestos coneixements matemàtics. Què fa que tan sols el nacionalisme espanyol que professen siga més potent que qualsevol anàlisi mínimament racional? Tanta satisfacció els dóna sentir-se part del que representa eixa bandereta? Perquè en l’època en què l’esport ho tapava tot, d’acord, ho puc entendre: la fam era menys agra després d’empassar-se al sofà set hores de partit de tenis. Però, ara? D’on ix eixe orgull?

Per contra, no és cap misteri que el menyspreu que patim necessita una caixa de ressonància que arribe a tota la població. També (sobretot) a eixe grup que encara no ha iniciat la nostra modesta, discreta i, si volem, tèbia rebel·lió política, però que almenys no s’arrenglera amb els nacionalistes espanyols. Eixos necessiten més que ningú la nova ràdio-televisió valenciana, siga dita com s’haja de dir, À. o d’una altra forma, que a mi em feia gràcia el nom Set de Nou, abreviat així, 7d9.

És ara i no en cap altre moment quan cal arribar a tota la gent del nostre país i fer saó. Informar, formar, amb pedagogia, amb neutralitat. Que els qui anteposen una ideologia que els resulta damnosa fins i tot a ells mateixos puguen observar ben clarament les seues flagrants contradiccions. Ser espanyol, deixar el poder en mans dels partits polítics del sistema espanyol, ens costa diners. Ens costa escoles, hospitals i carreteres. Ens costa inversions en ocupació, en investigació, en benestar. Qui vulga això de manera plenament conscient, qui vulga viure a la Colònia Valenciana, avant, té tot el dret del món: les ideologies han de respectar-se. Però qui tinga unes altres prioritats, ha d’estar ben informat i saber, almenys, el preu de la factura. Ofrenar no és debades. Ix car. Molt car.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 5 Abril 2017 by in País Valencià.
%d bloggers like this: