eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Ciudadanos i el marc conceptual

Fa un parell de dies, el community manager de Ciudadanos a la ciutat d’Alacant va decidir posar un tuit per desqualificar el portaveu del govern municipal i líder de Compromís a la capital de l’Alacantí, el meu amic Natxo Bellido. El tuit deia:

csalacant

El nivell de grosseria del tuit és elevat, elevadíssim, com també resulta patètic l’intent vacu de sembrar la zitzània. No conec molta gent jo de Ciudadanos, però sí que conec algun membre que, precisament, es caracteritza per això, per ser més bròfec que l’espart. I és que el pas per la difunta UPD, tanta pau troben com pau van deixar, cisella. O potser alguns ja venien cisellats de casa.

El cas és que, insults a banda, el que em pareix més remarcable del tuit és la referència cinematogràfica: «el brazo tonto de la ley», és a dir Torrente. No, no és que em sorprenga, que massa bé sé que hi ha rèpliques de Ciudadanos que es fan dir Cunyadanos i que la ideologia que professen beu directament de fonts tan pulcres com eixa.

Ciudadanos es vist d’una pàtina de pretesa modernitat, però patina. Vull dir, patinen, de patinar. Que s’esvaren. Que no els ix bé. Que no són moderns, ni frescos, ni renovadors. Posar en tuit el que els altres, els de la División Azul, diuen al bar i els trauen en la Cadena Serp és com el professor que, un bon dia, va passar els apunts de les cartolines esgrogueïdes al Power Point, i ja es pensa que fa ús de les noves tecnologies.

És tot, en realitat, una qüestió de marc conceptual. No, el seu no el poden canviar. Perquè són incapaços d’anar més enllà del que coneixen, que és el seu nacionalisme excloent, eixe sí, excloent. En el seu marc conceptual cap Torrente. I no hi cap, atenció, Mr. Smith goes to Washington. Perquè, si hi cabera, en cap cas donarien suport als corruptes. I ho fan. I ho fan perquè eixos són la colla de la qual procedeixen, no per res més.

orsonwelles

Fa uns quants anys, quan feia classes de valencià de nivells inicials, proposava a l’alumnat un joc: per grups, havien de decidir qui havia sigut el personatge més important del segle xx. Jo ho feia amb la pretensió que, potser, defengueren The Beatles, Elvis Presley, Audrey Hepburn, Albert Einstein, Orson Welles, Walt Disney, Picasso, Salvador Dalí, Teresa de Calcuta o Ghandi. Fins i tot, jo què sé, Madonna o Marilyn Monroe. Però no. Una volta, un grup va proposar la reina Sofia. Sí. Una altra volta, un altre grup va proposar a Rocío Jurado. No, ara sé que no ho feien per enviscar-me. Era, és, el seu marc conceptual. Torrente. I no, no el poden canviar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 24 Març 2017 by in Alacant.
%d bloggers like this: