eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Entrevista en Información per la publicació de Punt per punt B1

Entre setembre de 2016 i gener de 2017, un equip configurat per Rosa Anna Guijarro, Jesús Ángel López, Irene Mira, Virgínia Ruiz, Majo Domènech i jo mateix vam crear Punt per punt A2, un curs de valencià inicial molt diferent que el diari Información va entregar per fascicles. Ara, a partir del 8 de febrer, comença el curs Punt per punt B1. Per a explicar com serà, el diari Información em va fer l’entrevista següent, que publica hui:
promo_ppp_b1
Juli Martínez Amorós, tècnic lingüístic de la Universitat d’Alacant, és coautor i coordinador del curs de valencià Punt per punt B1, que presentarà el diari Información a partir del 8 de febrer.
Després de l’experiència del curs de A2, quines són les principals novetats de Punt per punt B1 respecte al curs anterior?
-Hi ha moltes semblances, perquè els autors dels continguts del curs som pràcticament els mateixos: Rosa Anna Guijarro i jo mateix. Volem mantindre l’estil didàctic i desenfadat del A2, com si estiguérem en una classe molt amena en què interactuen el professor i els alumnes. També mantenim la filosofia de partir dels verbs, encara que ara ho fem des d’un temps verbal, no des d’un verb concret. La gran novetat són els àudios, que ja vam assatjar en l’última unitat del A2 i que suposen un gran salt qualitatiu.
Quina aportació pot significar la incorporació dels àudios?
-Igual que la maquetació és fonamental per a crear un material atractiu, diferent i efectiu a l’hora d’aprendre, hem volgut aconseguir que Punt per punt seduïsca els aprenents també des de l’oïda. Jesús López, el maquetador, està fent una tasca excel·lent, i Lídia Garrigós, l’encarregada de gravar els àudios, és especialista en interpretació i està elevant encara més el valor del curs. Amb els àudios, oferim a l’aprenent un model fonètic i una dicció fluida. A més, ens permet afegir explicacions, comparacions amb uns altres idiomes, com l’anglés, el castellà, el francés, el gallec, l’alemany, l’èuscar o l’italià, i exercicis de comprensió oral i dictats, com els que apareixen en els exàmens oficials.
Este curs prepara per als exàmens oficials?
-I tant! El final del curs coincideix de ple amb els exàmens de les universitats valencianes i de la JQCV, al juny. Però no només això: tant Rosa Anna com jo ens plantegem crear un material que ajude a saber usar el valencià en qualsevol context, oral o escrit. És a dir, volem crear usuaris del valencià, parlants que no senten que poden aprovar un examen, però no saben parlar. Les llengües s’aprenen per a usar-les i gojar-les. Els certificats vénen després com a conseqüència lògica.
Com animaries un lector d’Información a interessar-se pel curs?
-El valencià és patrimoni de tots nosaltres. Forma part de la nostra idiosincràsia i ens és molt útil com a element identitari i cohesiu. A més, des d’un punt de vista laboral, obri moltes portes: en concret, les d’un mercat d’uns sis milions de parlants i tretze milions d’habitants a Catalunya, Balears i el País Valencià. El nivell B1 permet avançar en els coneixements d’usuari i és exigit en algunes convocatòries de places públiques.
Anuncis

2 comments on “Entrevista en Información per la publicació de Punt per punt B1

  1. Abelard Saragossà
    1 febrer 2017

    Molt bé, Juli. Demanaré que Taula de Filologia Valenciana divulgue l’entrevista i que incite a usar el material, tant el que ja heu elaborat com el que elaborareu en poc de temps.

  2. josepforcadell
    1 febrer 2017

    pots posar alguns àudios? Moltes gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 1 febrer 2017 by in Llengua, Uncategorized.
%d bloggers like this: