eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

L’error d’Unió o…

Al marge de moltes consideracions i interpretacions sobre el resultat de les eleccions catalanes del 27S, alimentades per la ceguesa d’un bàndol i per les aspiracions insatisfetes (de tan altes com eren) de l’altre, hi ha algunes dades que cal remarcar i que giren a l’entorn, precisament, d’Unió Democràtica de Catalunya.

unioDes del centralisme espanyol, argüeixen que el sobiranisme català ha perdut dos escons des de 2012 (de 74 a 72) i poc més d’un punt percentual (del 49,1% al 47,7%). Obvien, per mala idea o per inèpcia, que en el còmput de 2012 hi ha, també, els diputats d’Unió (13) i el percentatge que aportava (que ara hem vist que és un 2,51%). Per tant, si ara Unió forma part en les seues càbales de l’unionisme, caldria que referen els seus comptes, i que o bé descomptaren 13 escons a aquells 74, o que afegiren 2,5 punts al 47,7% actual del sobiranisme.

Sí, probablement la ment ens ha fet la suma de manera quasi inconscient. Si Unió haguera format part de Junts pel Sí, la suma del sobiranisme s’hauria encimbellat per damunt del 50%, en concret un 50,25%, i amb eixa dada sí que haurien trontollat molt més els fonaments d’este estat successor del franquisme.

No haver sabut (o volgut) llegir la polarització d’estes eleccions és inexplicable, una errada fenomenal d’inexperts. Que ara des d’Unió al·ludisquen a això, a la polarització, com a excusa, fa vergonya aliena. Que fa dècades que estan arrimats al poder! L’errada assoleix dimensions encara més terribles si analitzem com hauria quedat el repartiment d’escons amb el percentatge d’Unió afegit al de Junts pel Sí:

Barcelona Tarragona Girona Lleida Total
Junts pel Sí

34

9

12 10

65

C’s

16

4 2 2

24

PSC

12

2 1 1

16

CSQEP

9 1 0 0

10

PP

7 1 1 1

10

CUP

7 1 1 1

10

Si bé Tarragona i Lleida no canviarien en el repartiment, el resultat amb Unió dins de Junts pel Sí hauria suposat una empenta molt important a esta coalició, que s’hauria acostat, i molt, a la majoria absoluta i hauria mostrat una imatge fidel de l’evolució percentual de les opcions sobiranistes des de 2012 fins a hui (del 49,1% al 50,3%, i això amb un increment de la participació de quasi 10 punts).

En definitiva, el trencament de CiU ha sigut, al remat, una arma que estan utilitzant amb insistència des de Madrid, tant per a esbiaixar els comptes, com per a erosionar –encara que siga lleugerament– el procés. Potser per això no ens hauria d’estranyar que, a última hora, les enquestes electorals dels mitjans centralistes coincidiren tant a unflar les dades d’Unió. Qualsevol escletxa era un regal per a l’immobilisme.

Anuncis

One comment on “L’error d’Unió o…

  1. Héctor
    30 Setembre 2015

    Però és que el votant d’UDC no ha sigut mai sobiranista per tant no es poden comptar els seus vots a CiU en anteriors eleccions dins d’eixe pol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 29 Setembre 2015 by in Catalunya.
%d bloggers like this: