eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Compromís té cara de guanyador

L’última enquesta del CIS, la de juliol, acabadeta d’eixir del forn, és un autèntic esperó per als qui defenem la capacitat de Compromís de contendre en les pròximes eleccions generals amb possibilitats reals d’èxit. D’un èxit sense pal•liatius.

No és, només, l’1,2% que ens estimen, que es traduirien en 3 escons segurs i l’opció de conquerir el tercer per València i el primer per Castelló (5 en total), sinó que hi ha altres dades i interpretacions ben reveladores.
IMG_20150807_100424

Per a començar, hem de parlar de la frenada en tota regla de Podemos, que d’assaltar el cel ha passat a pegar-se cabotades contra un sostre de prop del 15% (més que digne quan no tens problemes de prepotència). No sé si finalment els tindrem com a companys de viatge, cosa que personalment és obvi que no desitge, però el cas és que sembla evident que fa mesos que eixe partit ha deixat de ser el cavall guanyador. De fet, Compromís s’assembla molt més a eixe cavall, de manera que aflora com a poc lògic qualsevol esforç per pactar amb qui et pot aportar tan poc.

Perquè les dades d’esta enquesta són més sucoses que mai. Recordeu aquella pregunta que inquiria per la seguretat amb què l’elector votaria cada partit? I recordeu que ací consideràvem molt representativa la suma dels qui declaren un 7, un 8, un 9 i un 10 de seguretat? Doncs bé, Compromís va passar en els últims baròmetres del CIS d’un 6,2% a un 8,1%, 8,6% i 9,4%. Però és que ara, atenció, la suma arriba a un 16%, amb un 4,8% de certesa absoluta, i són dades sobre cens! És a dir, amb una participació massiva del 80%, eixe 16% esdevindria un 20%… i aleshores ja no estaríem parlant de 5 escons, sinó d’un mínim de 7…

IMG_20150807_110617

Sens dubte, Compromís es beneficia ara de l’efecte bandwagon, similar, ves per on, al del cavall guanyador, però en alemany. Les dades, però, són contundents i situen Compromís a la mateixa alçada que el PNB (20%), CDC (16%) o ERC (19,5%), i per damunt d’Amaiur (9,4%) o BNG (9,6%). És, per tant, aconsellable un pacte amb un partit a la baixa quan tu tens una força i unes expectatives tan altes? Doncs diríem que ara menys que mai.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Agost 2015 by in Compromís.
%d bloggers like this: