eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

El què, el com, el qui… i el quant

El passat 5 de juny, l’Assemblea de Compromís per Xixona decidia per una amplíssima majoria que la nostra posició a l’Ajuntament durant esta legislatura seria la d’oposició constructiva. Vam exposar este propòsit davant de l’opinió pública xixonenca en el nostre discurs del ple d’investidura, que va tindre lloc el 13 de juny.

No obstant això, pocs dies després, van aparéixer unes declaracions en premsa de l’alcaldessa del PSOE, Isabel López, en què manifestava la intenció del seu partit d’arribar a un acord estable amb Compromís per a esta legislatura. El 16 de juny, el nostre regidor Joan Arques es va reunir amb l’alcaldessa per conéixer quina era la nova proposta.

Ara, gràcies a C's, podran seguir cometent atemptats com este sense que ningú els controle.

Ara, gràcies a C’s, podran seguir cometent atemptats com este sense que ningú els controle.

El què

Compromís per Xixona ja havia transmés a l’equip de govern del PSOE tres actuacions que consideràvem imprescindibles: obrir els menjadors escolars a l’estiu per a les persones més necessitades; fer controls de sonometria a les motocicletes; i mantindre el poble més net per salubritat de cara a l’estiu. Eixes tres propostes eren i són una autèntica declaració d’intencions. De les nostres intencions.

Els contactes que vam mantindre amb el PSOE no van donar lloc a cap proposta concreta per part d’ells. Per això, el 20 de juny els vam traslladar la nostra proposició que, en el cas de ser acceptada, hauria de ser ratificada per la nostra Assemblea. Nosaltres continuàvem parlant del què: vam sol·licitar encarregar-nos, entre altres, de les àrees de medi ambient, desenvolupament rural, neteja viària i normalització lingüística.

El com

Per a encarregar-nos de tot això, renunciàvem a la dedicació exclusiva, però a canvi sol·licitàvem disposar del càrrec d’assessor, que teníem la intenció de dividir en dos (és a dir, dos salaris bruts de 13.000 euros a l’any). D’eixa manera, podríem fer front a unes responsabilitats tan grans com les que havíem plantejat i estaríem en condicions de treballar pel poble (i, alerta!, no ho faríem per obtindre cap benefici privat: com a exemple aleatori, en Compromís no hi ha cap arquitecte que vulga construir res).

El qui

La falta de resposta a la nostra proposta no ens va alarmar. Vam suposar que el PSOE devia estar estudiant amb l’atenció necessària el nostre plantejament. Però el silenci es va prolongar fins al diumenge, 28 de juny. Eixe dia se’ns va convocar a una nova reunió. El PSOE havia inclòs en el Plenari Extraordinari els augments de sou i la delegació de funcions del Plenari en la Junta de Govern, dos punts que nosaltres els havíem advertit per escrit que no acceptaríem i que, per tant, votaríem en contra.

En eixa reunió, Compromís va traslladar al PSOE que garantíem la governabilitat de Xixona si, en comptes de proposar-se eixe augment de sou, proposaven mantindre el sou anterior. En aquell moment, pareixia l’única opció viable.

En canvi, el Plenari Extraordinari va tindre una resolució inesperada. El PSOE es reunia de matí amb Ciudadanos i acordava un pacte, segons el qual estos últims s’abstenien i, així, permetien l’augment de salaris i la delegació de competències en la Junta de Govern, a canvi d’unes mesures que pareixen tindre un clar beneficiari (i no és el poble).

El PSOE, per tant, ja ha triat el qui. El qui és eixe partit que desqualifica els valencianoparlants com a aldeanos i que brama contra les línies en valencià (les que millor rendiment acadèmic ofereixen). El qui és eixe partit amb què, en plena campanya electoral, es barallaven acarnissadament com si no es pogueren ni vore i es professaren un odi pregon. El qui és eixe partit que proclama un supremacisme espanyol mentre procura la conflictivització de les llengües i cultures minoritàries.

El qui és, en definitiva, el partit que els ha garantit el quant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 30 Juny 2015 by in Xixona.
%d bloggers like this: