eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Els no nacionalistes

El PSOE haurà de pactar amb Compromís al País Valencià, amb MÉS a les Illes Balears, amb Podemos a Aragó o a l’Ajuntament de Madrid, amb el PNB a l’Ajuntament de Donosti, amb CUP i ERC al de Badalona, o amb el BNG a la Diputació de Pontevedra. El PSOE, en tots estos casos, posa cara d’esquerres, de respectar les idiosincràsies territorials o d’adaptar-se als nous temps. Posa eixa cara de, com deia Zapatero, ser el partit que més s’assembla a Espanya.

pdr snchz, l cmb q n  (sense vocals no s'entén, però per a que mola la bandera?)

pdr snchz, l cmb q n
(sense vocals no s’entén, però a que mola la bandera?)

Però assemblar-se no és ser. El PSOE fa massa temps, des que tinc consciència, que diu assemblar-se a alguna cosa i és tota una altra. Ara s’inventen l’eslògan ser socialista es hacer i s’ho deixen així, penjant, inacabat. Per a no pillar-se els dits. Podien fer la frase completa i dir que ser socialista es hacer como si lo fueras, pero no lo eres. Però queda llarg i, a més, al final, apareix la paraula eres. Ni fet a cas fet, tu.

El PSOE és un partit espanyol de dreta i nacionalista espanyol (permeta-se’m el quiasme), com ho són també el PP, C’s, VOX o ho va ser UPD mentre va viure. La diferència entre estos partits sol ser de matís. Ja sabem que el PP escarba per la vora de la caverna o que en C’s es disfressen de danesos mentre clamen que sense el català serien més feliços. Que en VOX són tan exagerats que ni a Espanya tenen periòdic que els recolze o que en UPD anaven de modernets fúcsia mentre impulsaven el supremacisme espanyolista.

Que estos partits són radicalment similars ho demostra que no càpien junts tots alhora. C’s només ha pogut aparéixer quan han torpedinat UPD i VOX només tindria espai si el PP es clevillara pel front extremodretà, cosa impensable. A més, C’s ha begut dels descontents del PP i ara, feta la faena, sembla ser que tots tornen a l’origen. No deu quedar molt per a considerar C’s un altre joguet trencat i retirar-lo al costat de l’espantosa creació de Rosa Díez.

El PSOE ha jugat a ser l’alternança al PP, o al revés, des dels temps de Cánovas i Sagasta, permeta-se’m també l’anacronia. El PSOE troba el seu lloc sent la contrapartida cosmètica al PP. No tan animals. No tan destructius. Amb no tant d’odi. És a dir, amb el PSOE hi havia subvencions per a fer pel·lícules sobre el franquisme i lleis per a la igualtat estadística (que no de facto). Però, a l’hora de la veritat, són tot una a l’hora de no combatre la corrupció, de fer AVES sense passatgers o aeroports sense avions, de reformar articles 135 i estatutets valencians, de recolzar el TTIP, de travessar portes giratòries o de fer la rosca a l’IBEX 35.

Que Podemos, en lloc de continuar el camí digne que va iniciar fa ara poc més d’un any, haja volgut esdevindre una còpia d’este PSOE, no és una bona notícia per als de la Complutense. El que menys necessiten els espanyols que no s’identifiquen amb els partits sistèmics no és un altre partit monàrquic, centralista, espanyolista, irrespectuós amb la diversitat lingüística i cultural, tebi reconeixent drets als pobles, indefinit en l’eix esquerra-dreta i, a més, pusil·lànime a l’hora de governar.

Ells s’ho faran. El drama és que, amb este escenari, el ninot sense vocals que precedeix eixa banderota no nacionalista té moltes cartes per a ser el pròxim president del govern d’Espanya. I que, a més, això alegrarà moltíssim el pròxim president de la Generalitat Valenciana. Vist així, fa feredat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22 Juny 2015 by in Espanya.
%d bloggers like this: