eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Empatx de majoria absoluta

El PSOE de Xixona té un empatx de majoria absoluta. Des de fa mesos, governen amb la prepotència de qui es creu legitimitat per a fer i desfer com si foren els amos del poble, i no uns simples gestors temporals –que és el que són en realitat–. Eixe empatx es veu en les formes, però, sobretot (i açò és més greu), es veu en els fets.

xixonaDes de Compromís per Xixona, ja voldríem que el PSOE xixonenc mostrara la mateixa obsessió per millorar l’accessibilitat entre els carrers de la part vella que per tallar arbres. Ens pareix inacceptable que durant esta legislatura no hagen fet res per a facilitar la vida i el trànsit a persones amb mobilitat reduïda, cotxets de bebés, carros de la compra o bicicletes de xiquets. I, en canvi, s’hagen dedicat a tallar arbres amb una facilitat espantosa (al carrer Nou, al barri dels Ganduls, davant del Teatret…).

Quan, pel gener d’enguany, van decidir arrancar els dos pebrers bords de la replaceta del carrer Nou, Compromís de Xixona va registrar una pregunta per a saber si eixa decisió comptava amb l’aval d’un informe tècnic, per què no havien comunicat res al veïnat i si tenien pensat executar més accions similars. L’Ajuntament ens va respondre, molt educadament i emparat en aspectes legals, que no ens responia.

També per aquells mesos, el col·lectiu local de Compromís va enviar una carta a l’alcalde, Ferran Verdú, per a informar-lo que duríem a terme una oposició ferma, però constructiva i lleal; i que, al mateix temps, ens oferíem per a treballar colze a colze des de les Corts Valencianes en qualsevol aspecte en què coincidira la visió dels dos partits, com ara l’intent de privatització de la planta de RSU o la supressió d’una línia en valencià en el CP Cristòfol Colom. No vam rebre cap resposta.

Pocs mesos després, Compromís va llançar la campanya “Canyaeta… peixet, arreglem Xixona!”. Una campanya oberta a tota la ciutadania i que tenia i té per propòsit arreglar eixes xicotetes coses que, sovint, es queden empantanades durant massa temps a pesar que són ben fàcils d’arreglar. Hem arribat a presentar per registre dotze propostes durant estos mesos, que també s’han quedat sense resposta… I sense resoldre en la majoria dels casos. I mira que eren fàcils d’apanyar i beneficioses per a tots els xixonencs!

L’empatx de majoria absoluta es nota en moltes coses més. Per exemple, en el discurs del Nou d’Octubre que va llegir l’alcalde l’any 2013. Cap referència a la diada dels valencians o a la nostra història. Un discurs farcit de tòpics, d’atacs als governs estatal i autonòmic del PP i d’al·lusions a la crisi econòmica. No era el que tocava. El dia gran dels valencians no està per a fer electoralisme, sinó per a reivindicar la nostra identitat.

Igualment, es nota, l’empatx, en altres gestos. Per exemple, en el sòl de marbre de màxima qualitat i de cinc centímetres de grossària amb què s’ha emmanisat la replaceta del carrer Nou. No hi havia un altre material més car? Diamant? O, també, en la pregunta que se’ls fa als veïns del barri de Sant Sebastià ara que volen tallar també els tres arbres que hi ha a l’entrada. Per si no ho sabíeu, els demanen que trien entre “mantindre dos places d’aparcament” o “realitzar una zona recreativa amb pèrgola i bancs”. Vosaltres què diríeu? La segona pareix més il·lusionant, no creeu? És clar, han obviat que, si ix la segona opció, talaran els tres arbres. De veritat, quina obsessió té este equip de govern amb els arbres? Per què els odien tant?

Tampoc s’han pres la molèstia de respondre a cap de les propostes que els hem fet de cara a evitar col·lapses circulatoris durant la Fira de Nadal i facilitar l’aparcament als visitants. Ni tampoc han explicat per què van tractar amb tanta desídia la Torre Grossa del Castell durant les obres d’habilitació d’una senda que es van fer durant el mes d’octubre d’enguany. Ni si faran alguna actuació, com els vam suggerir l’estiu passat, contra els cactus d’Arizona, una planta invasiva que està estenent-se perillosament pel nostre terme.

No entenem per què hem hagut de denunciar tantes voltes que la part vella ha estat descurada i bruta durant mesos. O que la majoria de jardineres que han col·locat no s’assequen perquè són els veïns els que les reguen. Ni entenem que s’hagen fet gastos superflus quan, ara més que mai, són necessàries polítiques socials directes, que permeten donar una certa esperança a les persones amb més risc d’exclusió social.

Per descomptat, tampoc no arribem a comprendre com, en el context econòmic actual, es prioritza la construcció d’un pavelló esportiu abans d’invertir els diners extra procedents de la planta de RSU en una escoleta infantil, una escola permanent d’adults i cursos de formació professional gratuïts. Accions, estes tres, que sí que repercutirien indubtablement en el bé de tota la població xixonenca, sense excepcions.

En fi, que el PSOE de Xixona està empatxat. I potser ja és hora de començar a fer la digestió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 14 Novembre 2014 by in Xixona.
%d bloggers like this: