eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Iniciativa vol canviar de nóvio

Sembla que Iniciativa vol canviar de nóvio. En vol un altre de diferent. El d’ara, li sembla massa formal, massa seriós. En una paraula, avorrit. Ara en vol un altre, un altre que li garantisca l’aventura, les emocions fortes. En una paraula, la revolució! L’actual ja el troba lleig. Tan convencional, amb el monyo curt, la jaqueta oberta i eixe parlar de valencianot… Ara va darrere d’un altre molt més modern i pelut, amb el monyo llargot i eixe parlar tan cregut del qui mai s’equivoca…

Espera, para, para, que m'he deixat les quotes, i jo sense quotes no vaig a cap lloc...

Espera, para, para, que m’he deixat les quotes, i jo sense quotes no vaig a cap lloc…

Iniciativa està fent com els qui volen trencar una relació. Al principi, comença amb una exigència: “vull primàries.” El Bloc s’ho pensa, veu que això el deixa sense opcions de postular-se per a la presidència de la Generalitat, però acaba dient-li: “d’acord, primàries.” Iniciativa, aleshores, s’adona que encara pot apretar més: “però que siguen primàries amb quotes, així col·loque a qui vulga.” El Bloc, atònit, li respon: “però açò no era per a obrir-nos a la ciutadania i que fóra la gent qui ens diguera a qui preferia en cada lloc?”

Passen els mesos i, al final, el Bloc ho accepta: els números 2, 5 i 7 són reserves de pluralitat. Es fan les europees i el número 2 de Compromís l’ocupa la persona que havia sigut elegida en el número 9 de primàries. Tot molt lògic. Però ara les europees ja han passat i s’acosta la data de la boda, és a dir, les eleccions autonòmiques, l’esdeveniment per al qual han estat treballant tantes i tantes persones, la majoria traent temps d’on no en tenen, sense vore un cèntim i deixant-se’n un bon cabàs pel camí. I resulta que les exigències no han acabat, sinó que es renoven i s’incrementen:

“Ara vull que les reserves de pluralitat siguen per als números 2, 4 i 6.” El Bloc, que fins ara i a contracor ha anat concedint-ho tot, es planta. “No, Iniciativa, ja n’hi ha prou. No volem més quotes.” Aleshores, Iniciativa busca suport en els seus amics de coalició i fan un front comú. “O eixos llocs, o res.”

Passen les setmanes, no s’avança ni un pam i el Bloc ensuma per on van els tirs. Per fi, apareix en premsa un críptic article del secretari general del Bloc, en què, sense dir-ho expressament, li fa la rosca al nóvio que cobeja Iniciativa. I, sense que vinga a tomb, li deixa anar que se sumen a un projecte en què els candidats siguen triats per primàries sense quotes.

L’estira i arronsa passa, doncs, a l’arena pública. El Bloc li ha dit a Iniciativa que no li importa conviure amb el seu nou nóvio, però que deixen ja l’encesor de les quotes. I com respon Iniciativa? Tibant més la corda: “Sí, molt bé això del nóvio, però ara vull que les reserves de pluralitat siguen per als números 2, 3 i 5.” Que, vaja, més que reserves de pluralitat, són reserves per a col·locar a qui em done la gana. Perquè això, de primàries, no té res.

La veritat és que esta manera de dialogar no li l’havíem vista ni al PP. El PP diu “no!”, i es pensa que això ja és negociar. Iniciativa encara va un poc més enllà. Que li dius tu que primàries sí, et demana quotes per al 2, el 5 i el 7. Que li dius que sí, te’n demana per al 2, el 4 i el 6. En això ja li dius que no, i va i et replica que quotes per al 2, el 3 i el 5. Doncs potser se n’han oblidat, però el cobejat nou nóvio es va barallar amb els companys de pis perquè no li acceptaven decidir les llistes per primàries…

No sé com acabarà tot este sainet. Però sí que sé que la història esta de les quotes està deixant molta gent decebuda pel camí. A vore si, al final, en comptes de boda multitudinària els toca repartir a la porta del jutjat una coca resseca feta bocins…

Anuncis

2 comments on “Iniciativa vol canviar de nóvio

  1. Rafa
    4 Novembre 2014

    Estem perdent molt de temps, quan hauríem d’estar ja en campanya proposant l’alternativa del canvi. Espere que açò no ens passe factura.

  2. Retroenllaç: La importància cabdal del segon referèndum del Bloc | eljuliet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Octubre 2014 by in Compromís.
%d bloggers like this: