eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Votem tots?

Acabat d’encetar octubre, el procés català està on s’esperava que estiguera: encallat. No en faré jo cap repassada, que mira que em cansa, per molt que de sobres sabem que tampoc se’n poden traure certeses o dades equànimes dels mitjans espanyols, de tots, més enllà que estan arrenglerats amb l’odi a Catalunya i amb les actituds dictatorials (o a vore si sacralitzar l’etiqueta “desafío catalán” en lloc de dir “referèndum català” no fa pudor ni res). Però sí que m’agradaria plantejar una qüestió que crec que està passant desapercebuda.

Compte, que les carrega el diable.

Compte, que les carrega el diable.

L’espanyolisme uniforme (el que representen tots els partits espanyols, sense excepcions leninistes ni res) nega el dret d’autodeterminació (o l’insinua amb la boca cosida, tan oberta que la tenen per a parlar de casta) i es dedica a marejar la perdiu amb qui ha de ser el subjecte polític que prenga una decisió sobre Catalunya. Argüeixen arterament que la sobirania recau sobre tots els espanyols (segons els deu manaments de la Llei de Déu… eh…, vull dir, segons la Constitució) i que no pot només una part decidir sobre el conjunt. I dius, d’acord, molt bé.
Aleshores, votem. Votem tots. Inclús, ja posats, votem sobre més coses, no sé, el 135? Els reiets? L’horari d’hivern?
Si eixe és l’argument, entendria que alguns partits, potser els menys cavernaris, com el PSOE, el defengueren. Però no. Ací resulta que el sil•logisme trontolla: “els catalans sols no poden votar, haurien de votar tots els espanyols, ergo…” Ergo res. Parafrasejant a Dario Fo, ací no vota ni Déu! El teatre acaba ahí i se sent a Rajoy xiular mentre s’encén un puro.
En realitat, a Espanya, el poder al•ludeix a la sobirania nacional amb l’objecte de no deixar votar a ningú. Això seria una paradoxa en tota regla si no fóra perquè vivim en el país en què en La2 fan el No-Do mentre en La1 fan el telediari…
Si de mi depenguera, encoratjaria a Artur Mas i al govern català a fer eixa proposta, per molt que aigualira l’esperit del dret d’autodeterminació. Que vote tot Espanya, amb valor orientatiu, amb tres opcions:
a) Estic a favor que Catalunya s’independitze
b) Estic en contra que Catalunya s’independitze
c) Respecte l’elecció que prenga el poble català
Sincerament, crec que ens enduríem una bona sorpresa. No perquè no hi haguera ultres que optaren per la b), sinó perquè crec que no en seríem pocs els que marcaríem la c) (la que reconeix, de facto, el dret d’autodeterminació). A més, trobe que es produiria una participació massiva a Catalunya i que, per contra, en les altres autonomies no passaria de ser testimonial, potser amb l’excepció d’Euskadi. En eixe context, els resultats que supose, fiançarien el sobiranisme català, evidenciarien davant del món que la negativa a la independència és exògena (i no tan majoritària) i es demostraria que la societat espanyola és molt més democràtica que els partits que la representen i que els mitjans que la retraten. En definitiva, s’erigiria un escenari encara més insostenible i que exposaria a la vergonya internacional la precarietat de la nostra democràcia deficitària i la falsedat de la nostra modèlica transició.

Anuncis

One comment on “Votem tots?

  1. Daniel Climent
    24 Octubre 2014

    Bon plantejament, sí senyor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 1 Octubre 2014 by in Catalunya.
%d bloggers like this: