eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Assaltamarges

Em fa la sensació que el ciutadà mitjà, cada dia que passa, deu sentir-se més desorientat en esta societat altament imperfecta. En menys d’un any, la confiança que haurien de generar-nos els nostres polítics i, en general, la classe dirigent, s’ha ensorrat fins a límits insospitats, en un clot sense fons. Això ja ho sabíem, és cert. El que no sabíem, o potser havíem oblidat, és que la classe treballadora, la classe obrera, podia ser també classe gamberra. D’alguna manera, durant estos ja llargs anys de crisi econòmica, havíem aprés entre tots a situar els pobres, els desafavorits, en el centre de les reivindicacions, en el centre de la nostra demanda de justícia social. Era, probablement, el grup humà receptor de la nostra solidaritat més autèntica: amb cada destralada al nostre antic estat del benestar, érem conscients que moltes altres persones -algunes de molt pròximes- en podien estar passant de ben magres.

Sindicalistes del SAT participant en una nova prova olímpica, les carreres de carros robats

Esta visió, tan empírica com romàntica, se’ns n’ha anat en orris gràcies a l’estultícia supina d’una rècua de sindicalistes andalusos, encapçalats per l’indescriptible diputat autonòmic d’IU Sánchez Gordillo, que s’han cregut Robin Hood en ple segle XXI i en ple declivi del capitalisme. Fent gala d’una pretesa anarquia, que més que com a sistema polític han usat com a llei de l’embut (l’ample per a mi, l’estret per a tu), s’han arrogat el dret a robar en un supermercat de l’empresa Mercadona, una empresa que dóna treball a més de 70.000 persones, a intimidar i agredir algunes de les treballadores i a aparéixer davant de l’opinió pública com a uns justiciers anacrònics.

Doncs no. No són res d’això. No són mereixedors de cap qualificatiu mitjanament tebi. Són uns assaltamarges, uns pocavergonyes, uns lladres de mans enfangades que no són millors que els lladres de guant blanc que ens roben en els despatxos. Esta gent és la viva demostració que, si assoliren per una casualitat inextricable un lloc de responsabilitat, no sabrien què fer-ne i serien tan negatius per a l’interés general com molts dels qui manen ara i tots coneixem. Però, a banda d’això, esta gent, amb la seua actitud, ha representat una tremenda decepció per a les moltes persones honrades que havien començat a depositar la seua confiança en els postulats de l’esquerra tradicional. És eixa l’alternativa que proposen alguns dirigents d’IU al bipartidisme del PPSOE? Ens espera una guerra social?

El capitalisme s’ha evidenciat com un sistema malalt, insostenible, un caldo de cultiu ideal per a corruptes, especuladors i una gamma immensa de depravats. El capitalisme sacralitza les divisions entre rics i pobres, assegura l’abundància per als uns i la fam per als altres, permet enriquir-se als mediocres i penalitza els honestos encara que siguen brillants. El capitalisme es basa en un grau de consum inassumible per al nostre planeta. Tanmateix, el sistema s’ha de canviar des de dins. S’ha de canviar fent que les pomes podrides s’aparten de la gestió i que hi accedisquen persones capaces i que pretenguen el bé de tots (i ací cal posar l’exemple de l’alcalde de Muro, Rafa Climent, de Bloc-Compromís, que ha fet del seu poble un referent mundial en la política del bé comú). La solució al capitalisme no és el desgovern, no és generar crispació social, no és alimentar l’odi ni enfrontar la població. L’anarquia queda bé com a tema de conversa entre amics desqueferats, però no poden vendre’ns-la com la utopia que no és. Perquè al final, tot açò em recorda aquell personatge de Josep Pla en El quadern gris; aquell que es va passar mitja vida defenent el comunisme i que tot era de tots. Fins que va heretar. I aleshores, es va passar l’altra mitja vida dient: “Comunisme?, a la merda el comunisme!”

Anuncis

One comment on “Assaltamarges

  1. abelard saragossà
    11 Agost 2012

    Un comentari valent i honrat. Espere que en faces molts més,
    Abelard Saragossà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11 Agost 2012 by in Economia.
%d bloggers like this: