eljuliet

Un Bloc Compromés amb el País Valencià

Dignitat de valencians

Ara més que mai, vullc trencar una llança a favor del fet de ser, hui en dia, valencians. Valencians en el sentit més ampli i complet de la paraula: valencians del País Valencià o de la Comunitat Valenciana; valencians que parlen valencià o que parlen castellà; valencians que voten a Alacant, a València o a Castelló; valencians de Novelda, d’Alcoi, de Gandia o de Vila-real. El nostre poble es mereix reivindicar la seua dignitat. La dels llauradors que s’han esllomat cavant ceps, collint taronges o fent armela. La dels treballadors que han polit el marbre, han confeccionat Fords o han cuit la terrissa. La dels funcionaris que han netejat els carrers, han educat els xiquets o han curat els malalts. La dels empresaris que han apostat per crear treball, progrés i benestar.

Una vinya de raïm aledo

Tots i totes formem part d’un poble històric, honest i treballador. D’un poble digne. Un poble que no es mereix ser identificat amb uns dirigents que s’han dedicat a fer amistats amb autèntica gentola. Amb personatges sinistres que només saben expressar-se amb paraules malsonants (només cal escoltar alguna de les gravacions per a morir-se de la vergonya) i que regalaven trages, bolsos o rellotges a canvi de… A canvi de res, segons diuen alguns. Siga com siga, el nostre poble, el poble dels valencians, no es mereix això, no es mereix ser vist, com passa ara, com un cau de raboses, de lladres, d’aprofitats. Sobretot, perquè no som res d’això.

Des de la instauració de la democràcia, els valencians hem anat triant els nostres representants polítics. I hem renovat la confiança en ells o els hem penalitzat segons tocava. La paraula del poble sempre és sàvia, però cal fer un incís: no hauria de recaure la mateixa responsabilitat en un polític que no gestiona bé, que en un altre que malgasta en grans fastos o, directament, cau en les mans de la corrupció. Estes últimes equivocacions són especialment reprovables, perquè pareixen capaces d’embrutar-nos a tots. Però no és així: la immensa majoria dels valencians ni som malgastadors, ni encara menys corruptes. La immensa majoria dels valencians volem treball per a treballar i servicis públics de qualitat, sense retalls. Que es retalle d’on toque: de les grans obres megalòmanes i dels grans esdeveniments de luxe. I, sobretot, que es tapone eixa gran ferida oberta per a on s’escapen els diners de tots cap a les butxaques d’uns pocs. És a dir, la gran ferida de la corrupció, tinga el nom que tinga: Emarsa, Nóos, Brugal, Gürtel…

Perquè, encara que alguns estan fent tot el que poden per a demostrar el contrari –inclús negant que el pa és pa–, la immensa majoria dels valencians som pobres, però honrats. I, per damunt de tot, dignes. Absolutament dignes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 16 Mai 2012 by in País Valencià.
%d bloggers like this: